Ustaw jako startową  |     |   Zaloguj się

Swiat-Pogody

Kibice Sandecji zapowiadają manifestację pod ratuszem! [OŚWIADCZENIE]

12 stycznia 2018 roku, Stowarzyszenie Kibiców Sandecji zorganizuje manifestację na nowosądeckim rynku, w związku unieważnieniem przetargu na budowę nowego stadionu Sandecji Nowy Sącz. Kibice przygotowali również oświadczenie, które publikujemy w całości poniżej.

Polecamy:

Oświadczenie nowosądeckich redakcji

Wójt gminy Chełmiec złożył do Prokuratury Rejonowej w Nowym Sączu zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez Naszą Telewizję Sądecką, serwis MiastoNS.pl oraz Sądeczanin.info, polegającego na fałszywym oskarżeniu (pomówieniu). Jesteśmy tym zaskoczeni, trudno nam bowiem poważnie potraktować tego typu zarzuty ze strony władz gminy Chełmiec.

Czytaj również: Nowak: Wybudujemy stadion Sandecji! Wkrótce ruszą prace

"Stowarzyszenie Kibiców Sandecji informuje, że po długim okresie biernego przyglądania się obrotowi spraw związanych z budową stadionu przy ulicy Kilińskiego oraz po wytężonych konsultacjach przeprowadzonych wśród kibiców, planuje przeprowadzić demonstrację na płycie Rynku. Odbędzie się ona w piątek 12 stycznia 2018r o godzinie 18:00. Jej celem będzie zamanifestowanie naszego niezadowolenia z tempa prac nad budową stadionu miejskiego w Nowym Sączu.

Na wstępie przypominamy, że obietnice na temat budowy nowoczesnego obiektu przy ulicy Kilińskiego słyszymy nieustanie od marca 2010r i słynnej „lawiny inwestycji” zapowiadanej przez pana Józefa Kantora. Od tego czasu mienie niebawem 8 długich lat. Oczekujemy spełnienia obietnic i stworzenia funkcjonalnego, nowoczesnego, budowanego od podstaw stadionu na min 8200 widzów, co w perspektywie daje możliwość rozgrywania meczów na poziomie europejskim. Nie zgadzamy się na minimalizm i rzucanie słów na wiatr. Po wielu latach biernego przyglądania się sytuacji, oczekujemy konkretnych działań a nie kolejnych obietnic.